Programiranje za djecu i LEGO robotika

Scratch, Python i LEGO robotika

Tijekom ljetnih praznika pridružite se našoj školi LEGO robotike i programiranja za djecu.

Današnje generacije provode većinu svog vremena ispred ekrana računala, kao što su World Wide Web ili računalne igre. No, da bi to vrijeme bilo bolje utrošeno nudimo Vam ljetnu školu programiranja koje je vještina cijenjena i tražena u 21. stoljeću. Danas je teško pronaći područja života u kojima računala nisu prisutna, tako da je znanje u ovom području vrlo cijenjena vještina.

 

Kome je namijenjena radionica?

Radionica je namijenjena djeci u dobi od 10 do 15 godina, koji su zainteresirani za programiranje i žele poboljšati svoju matematičku logiku te se žele  oprobati u kreiranju računalne igre i interaktivne priče uz pomoć LEGO robota.

 

Što će djeca naučiti?

U početku, djeca će upoznati osnovne upute za upotrebu računala te će naučiti koncept i osnove programske tehnike. Nadalje učit će opširnije o temama u koje se protežu kroz nastavni plan i program znanstvenih predmeta koje sadrže iste ili slične odlike kao i ova ljetna škola.

Djeca će učiti programski jezik od početka, tako da nikakvo predznanje nije uvjet. Nakon što su stvorili prvu igru, provjerit će i njihovo znanje u tzv. sobi za bijeg.

Cijela škola programiranja temeljit će se na programskom jeziku Python. Python je odabran zbog svoje transparentnosti, uz to vrlo je jednostavan za korištenje i dizajniran je za sve one koji bi se željeli baviti programiranje i naučiti druge programske koncepte kao što su varijable, algoritmi, petlje, itd.

U drugom dijelu tjedna djeca će naučiti kako izgraditi vlastitog robota i  isprogramirati njegove kretnje. Radionica će biti oživljena natjecanjima između robota. Što će  poboljšati razvoj praktičnih vještina kao što su rješavanje problema, alternativna rješenja, rad i komunikaciju unutar grupe, testiranje i ocjenjivanje.

 

Kotizacija: 1.450 KN (s PDV-om).

*Cijena uključuje: grickalice, voće, piće, puni ručak, korištenje LEGO kit-a.

Drugo i više djece iz iste obitelji imaju 15% popusta na cijenu radionice.