Paket tečajeva SCRUM – Master i Product owner

SCRUM

SCRUM metodologija je »must to know« u IT svijetu. Nudimo osnovne i napredne mogućnosti treninga, osobno savjetovanje i još mnogo toga.

ŠTO JE SCRUM?

Scrum je okvir za agilno upravljanje projektima, koji se široko koristi u razvoju softvera, također se može koristiti i za bilo koji drugi projekt. Uspjeh tima u Scrumu ovisi o pet vrijednosti: predanosti, hrabrosti, usredotočenosti, otvorenosti i poštovanju.

U Scrumu skupina programera, vlasnika proizvoda i Scrum Mastersa radi zajedno u sprintevima, koji obično traju dva do četiri tjedna. Na početku svakog sprinta, tim se sastaje da planira rad koji treba obaviti tijekom sprinta. To uključuje definiranje ciljeva i svrha, raščlanjivanje rada na zadatke kojima se može upravljati i procjenu napora potrebnog za svaki zadatak.

Tijekom sprinta tim radi na zadacima i svakodnevno se sastaje na kratkim sastancima, da se dogovori o napretku, identificira potencijalne probleme i planira sljedeće korake. Scrum Master služi kao moderator i osigurava da tim slijedi okvir Scruma i uklanja prepreke ili poremećaje. 

Na kraju sprinta tim isporučuje potencijalno isporučiv dio proizvoda, koji pruža vrijednost kupcu. Tim zatim ispituje rad obavljen tijekom sprinta i identificira područja za poboljšanje u sljedećem sprintu.

Scrum metodologija naglašava fleksibilnost i kontinuirano usavršavanje, jer se time tim može lako prilagoditi svom pristupu i ciljevima, kada sazna više o projektu i potrebama kupaca. Također promiče transparentnost i suradnju među članovima tima, što može dovesti do kvalitetnijeg rada i boljih rezultata za klijenta.

 


OSNOVNI TEČAJ SCRUM

Professional Scrum Master™ (PSM) je interaktivni tečaj, koji se temelji na aktivnostima, u kojima polaznici dobiju dobro razumijevanje Scrum-a i ulogu Scrum Mastera. Na tečaju polaznici dobiju dobro razumijevanje temeljnih načela Scrum-a i agilni način razmišljanja, u međuvremenu se uče prakse, koje koriste uspješne Scrum ekipe.  

 

Professional Scrum Product Owner™ (PSPO) je praktični tečaj, koji se temelji na aktivnostima, u kojima polaznici uče Scrum i ulogu vlasnika proizvoda. S kombinacijom rasprave i vježbi polaznici razvijaju razumijevanje ključne uloge, koju ima vlasnik proizvoda u skupini Scrum, te nauče vještine i prakse, potrebne za učinkovito izvođenje tih odgovornosti. 

 
Cijena paketa: 1.692 EUR*
 / 12.748,37 KN* (cijena pojedinog tečaja je pri opisu tečaja)

Akcijska ponuda za prijave do 31.11.2023. – svaki kupac paketa dobije 1-godišnju NLT osobnu pretplatu u vrijednosti 1.950 EUR* / 14.692,28 KN*.


DODATNA OPCIJA: NAPREDNI TEČAJ SCRUM

Professional Scrum Master™ - Advanced (PSM II) je napredni tečaj, koji pomaže polaznicima razumijeti stajališta, koja su karakteristika učinkovitog Scrum majstora i vođe tima, zatim kako služiti programerima, vlasniku proizvoda i organizaciji. Tečaj polaznike uči također o srodnim praksama i vještinama, kako bi ih osposobio za prave vrste razgovora i kako ih koristiti, da postanu bolji Scrum majstori.

 

Professional Scrum Product Owner™ - Advanced (PSPO-A) je praktični tečaj, koji se temelji na aktivnostima usmjerenim na pomoć iskusnim vlasnicima proizvoda i menadžerima proizvoda, da prošire svoje sposobnosti za postavljanje vizije, potvrde svoje hipoteze i na kraju pruže veću vrijednost za svoje sudionike. Tečaj obrađuje teme naučene na Professional Scrum Product Owner (PSPO), tako da produbljuje razumijevanje uloge sudionika istražujući mnoge stavove profesionalnog vlasnika proizvoda


Cijena paketa: 2.276 EUR* / 17.148,52 KN* (cijena pojedinog tečaja je pri opisu tečaja)

Akcijska ponuda za prijave do 31.12.2023. - svaki kupac paketa dobije 1-godišnju NLT osobnu pretplatu u vrijednosti 1.950 EUR* / 14.692,28 KN*.

Dodatno nudimo mogućnost izvedbe SCRUM edukacije za skupinu zaposlenih u pojedinom poduzeću. Dodatno se u ponudu također uključe savjeti o postavljanju ili korištenju Scrum-a u vašem poduzeću.

*PDV nije uključen u cijenu. 
*Obrazovanje je uključeno u NLT članarinu.